• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Courtois: "De fouten moeten er nu uit"

  Thibaut Courtois meldde zich met kleine oogjes bij de Rode Duivels. Vrijdag won hij met Atletico Madrid de Europese Supercup tegen Chelsea.

  "Dat hebben we fel gevierd en dus was ik vandaag nog een beetje moe", vertelt de doelman. "Maar vanaf dinsdag begint het serieuze werk. In een oefenmatch zoals tegen Nederland kun je je nog iets veroorloven, maar de fouten moeten er nu uit. Het resultaat is vanaf nu het belangrijkste, de manier van spelen minder."

  "Ik weet nog niet wie vrijdag zal keepen. Misschien wordt net als bij de veldspelers geroteerd. Maar wie ook keept, het zal altijd een goeie zijn."

  "Als je goed speelt, verwacht je natuurlijk om tussen de palen te staan. Maar tussen Kroatië dinsdag en de volgende interlands zit een maand. Dat is lang en het is ook afwachten hoe de situatie bij je club dan is."

  Heeft Mignolet vrijdag tegen Wales misschien een voordeel omdat hij het fysiekere Engelse voetbal meer gewoon is? "Wij speelden vrijdag ook tegen een Engelse club", countert Courtois. "Dat zegt volgens mij niet veel. Je moet kijken naar de persoonlijke kwaliteiten. En ook in Spanje kan het voetbal trouwens best fysiek zijn."