• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Derde gelijkspel voor Anderlecht is veel te veel"

  Milan Jovanovic bracht Anderlecht met de 1-1 weer op gelijke hoogte tegen Genk.

  Anderlecht kwam gisteren niet verder dan 2-2 tegen Genk. Radiojournalist Peter Vandenbempt analyseert de pijnpunten van paars-wit en kaart de transfergekte nog eens aan.

  "Een derde gelijkspel is veel te veel voor een club als Anderlecht, zeker omdat de belasting met Champions League-voetbal nog moet komen", zegt Peter Vandenbempt in zijn analyse van de zesde speelronde in de Jupiler Pro League.

  "Maar er is geen reden tot onrust, want we zijn begin september en Anderlecht had tegen Genk genoeg kansen om te winnen. Na de rust drukte het Genk helemaal weg en had het 17 corners, dat zegt toch wel wat."

  "Dat gelijkspel maakt voorts weinig uit, maar Anderlecht geeft wel te gemakkelijk goals weg. Als je zo verdedigt in de Champions League krijg je de tegendoelpunten niet geteld."

  Door de kwalificatie voor de Champions League-poules leeft Anderlecht in euforie. "Het heeft me verbaasd wat die kwalificatie allemaal teweegbrengt", zegt Vandenbempt.

  "Voorzitter Vanden Stock kennen we als een eeuwige optimist. Hij spreekt over een toptweeplaats in een groep met Milan, Zenit en Malaga. Dan vind ik het vreemd dat je zo moet wroeten tegen een team als Limassol. Ook vreemd is dat het nu plots nog een verdediger bijhaalt als cadeau voor coach Van den Brom."

  "Maar het strafst van al is het geval-Mbokani. Hij maakte twee heel belangrijke en mooie goals, maar daar moet hij dan weer een verbeterd contract voor krijgen. En dat terwijl Mbokani al vorstelijk betaald wordt. Ik zou zeggen: geef dezelfde beloning aan doelman Proto, want zonder zijn save deed die goal van Mbokani er niet meer toe."

  "Er is een nieuwe competitie begonnen en in januari nog eens"

  Vandenbempt kaart tot slot de transfergekte aan. Tot vrijdagavond laat konden clubs spelers verpatsen en aantrekken. "Zaterdag is gewoon weer een nieuwe competitie begonnen", zegt hij. "En in januari nog eens. Zo simpel is het."

  "Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat de FIFA de transferperiode nog niet afgestemd heeft op de seizoensstart."

  "Er zijn natuurlijk veel mensen die er baat bij hebben: de makelaars, spelers die met succes hun club chanteren met ziektebriefjes om een transfer af te dwingen, en bestuurslui die in de zomer niet goed of slecht gewerkt hebben. Waasland-Beveren kocht bijvoorbeeld 18 spelers en stuurt er daar nu al 4 of 6 van weg. Dat vind ik om te lachen."

  "De kleine clubs zijn sportief altijd het slachtoffer. Lokeren was met De Ceulaer kandidaat voor PO I, zonder weet ik het niet. En
  Genk is een kleine club vergeleken met het grote Aston Villa, al doet het financieel wel een geweldige zaak. Maar Genk is bij ons dan weer een grote club, want het haalt De Ceulaer en Hamalainen weg."

  "Club heeft dan weer heel augustus niks gehad aan Odjidja, die met een transfer bezig was. Hopelijk gaat hij naar Everton, anders heeft Club een groot probleem. Dat soort toestanden, nu coaches hun ploegen smeden en het seizoen volop aan de gang is, zou niet meer mogen."