• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "De protheses van mijn concurrent zijn te lang"

  "Mijn klachten vallen in dovemansoren", zegt Pistorius, die nog net geklopt wordt.

  Oscar Pistorius heeft gisteravond een ietwat onthutsende nederlaag geleden op de 200 meter. De Zuid-Afrikaan was de gedoodverfde favoriet voor goud, maar de Braziliaan Alan Oliveira zette hem te kijk.

  Zeven honderdste seconde was het verschil tussen goud en zilver. Pistorius, die nog nooit een 200 meter had verloren, vindt dat hij niet op zijn waarde geklopt is.

  "Ik wil niks afdoen van de atleet die Alan is - hij is geweldig - maar door zijn beenstukken is hij een stuk groter dan ik en daar kun je niks tegen beginnen."

  "Als je ziet van hoe ver hij terugkomt, weet je dat dit geen eerlijke wedstrijd was. Maar goed, de regels laten het toe natuurlijk. Mijn klachten hierover vallen in dovemansoren."

  Oliveira vindt het wat kleintjes van Pistorius dat hij zich niet kan neerleggen bij zijn verlies. "Pistorius is een idool. Deze kritiek van hem moeten horen, komt hard aan", zegt Oliveira.

  Het Internationaal Paralympisch Comité meent dat Pistorius niet over de nodige argumenten beschikt om zijn nederlaag aan te vechten.

  "De lengte van de beenstukken is afhankelijk van de grootte en dynamiek van de atleet. Iedereen is voor de competitie gemeten en alles is goedgekeurd", klinkt het bij het IPC. "Maar we zijn bereid om nog eens naar de grieven van Pistorius te luisteren zodra de emoties wat zijn weggeëbd."

  "Sorry voor mijn timing, want die was niet goed"

  De woorden van Pistorius hebben een klein stormpje ontketend in de paralympische wereld. De loper beseft nu dat zijn timing niet je dat was en bood daarom vanochtend zijn excuses aan.

  "De timing van mijn uitspraken was verkeerd. Daar wil ik me voor verontschuldigingen", zegt Pistorius. "Elke atleet moet kunnen genieten van zijn moment van triomf. Dit was het moment van Alan en ik wil benadrukken dat ik veel respect heb voor hem. Het was ongepast om dit onderwerp zo snel aan te snijden."

  "Ik blijf er wel bij dat er een probleem is met de protheses en daar wil ik met het Paralympisch Comité eens over praten."