• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Worstelaar wint brons na ziekenhuisopname

  Gazjumov werd met hartritmestoornissen afgevoerd, maar kwam terug en overwon.

  De Olympische Spelen zijn een merkwaardig verhaal rijker. Chetag Gazioemov was na zijn kwartfinale in het ziekenhuis opgenomen met hartproblemen. Maar de worstelaar uit Azerbeidzjan won wel nog brons.

  De 29-jarige Gazioemov was na zijn kwartfinale tegen Valeri Andritsjev in het ziekenhuis opgenomen met hartproblemen. De hartslag van de worstelaar was gestegen tot een gevaarlijke 260 slagen per minuut. Een normale hartslag schommelt tussen de 60 en de 100.

  In het ziekenhuis kreeg hij te horen dat hij om brons mocht vechten, omdat hij geklopt was door een van de finalisten. De man uit Azerbeidzjan besloot prompt het ziekenhuis te verlaten om zijn kansen op brons te verdedigen.

  En dat lukte hem ook. Hij versloeg Roestam Iskandari uit Tadzjikistan in de herkansingen. In de kamp voor brons in de categorie vrije stijl tot 96 kg, won hij van Reza Mohammad Ali Yazdani uit Iran.

  "Ik balde mijn vuist en besloot mijn best te doen voor mijn land. Het kan raar klinken, maar dat is sport", vertelt de Azeri.