• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolt: "Wat moet ik nog meer doen, Rogge?"

  Bolt: "Rogge had op de vorige Spelen ook al kritiek op mij."

  Jacques Rogge zei eerder deze Spelen dat Usain Bolt nog geen legende is. Toen Sporza Usain Bolt hiermee confronteerde, reageerde hij gepikeerd. "Ik vind het vreemd dat hij dat zegt. Ik heb nu al iets unieks gedaan."

  Usain Bolt slaagde erin zijn onwaarschijnlijke prestatie van Peking te evenaren in Londen: goud op de drie sprintnummers (100m, 200m en 4x100m) behalen.

  Toch zei IOC-voorzitter Jacques Rogge (foto) enkele dagen geleden nog dat Bolt "nog geen legende is, maar wel een icoon". Toen Sporza deze uitspraak voorlegde aan de Jamaicaan zelf, verloor Bolt even zijn gebruikelijke cool.

  "Ik heb die uitspraak ook gehoord. Ik vind het vreemd dat hij dat zegt. Op de vorige Spelen zei hij ook al iets over mijn gedol op de piste. Maar de fans smullen daarvan en nu doet iedereen dat."

  "Mijn vraag aan Rogge is: wat moet ik nog meer doen? Ik ben (meervoudig) olympisch- en wereldkampioen én wereldrecordhouder. Ik heb dingen gedaan die niemand mij heeft voorgedaan."

  Maar volgens Rogge is Bolt pas een legende als hij op drie of meer Spelen goud kan behalen, zoals Carl Lewis. "Waarom moet ik dat op drie Spelen doen? Ik heb nu al een unieke prestatie geleverd."