• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Walcott verrast favorieten in het speerwerpen

  Walcott liet de toppers allemaal een poepje ruiken.

  Keshorn Walcott heeft voor een verrassing van formaat gezorgd in het speerwerpen. De atleet uit Trinidad en Tobago won het goud met een worp van 84,58 meter. Tweevoudig olympisch kampioen Andreas Thorkildsen eindigde pas zesde.

  Keshorn Walcott zal zijn debuut op de Spelen niet snel vergeten. De 19-jarige wereldkampioen bij de junioren wierp bij zijn tweede poging met 84,58 meter meteen een nationaal record. Niemand slaagde er nadien nog in om de worp van de atleet uit Trinidad en Tobago te overtreffen.

  Toppers als de Fin Tero Pitkämäki, in Peking nog goed voor brons,  en de Noorse tweevoudig olympische kampioen Andreas Thorkildsen lieten het afweten in Londen. Beiden grepen op de respectievelijk vijfde en zesde plaats zelfs naast de medailles.

  Met een worp van 84,51 meter was het de Oekraïner Oleksander Pjatnytsa die het zilver pakte. Het brons ging naar de Fin Antti Ruuskanen.