• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sollied: "Dit Gent is nog niet rijp"

  Sollied vraagt tijd om zijn fel gewijzigde ploeg op de rails te krijgen.

  Drie nederlagen op rij hebben de druk doen toenemen op Gent-trainer Trond Sollied. Maar de Noor maakt zich geen zorgen. "Druk? De oorlog, dat is pas druk", zegt hij in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

  AA Gent wilde de groepsfase van de Europa League bereiken, maar vloog er donderdag al uit in de derde voorronde. De Hongaren van Videton bleken over twee wedstrijden te sterk. "Maar ik heb goed geslapen", zegt Sollied. "Waarom zou ik me druk maken? De oorlog, dat is pas druk."

  "Ik neem mijn verantwoordelijkheid. En ik ben ervan overtuigd dat deze ploeg in oktober veel beter zal zijn. De transfermarkt is nog een kleine maand open en we hebben tijd nodig. Er is maar één probleem: in het voetbal krijg je nooit tijd."

  Sollied roept wel verzachtende omstandigheden in. "Ik moet het stellen met de spelers die ik heb. Eigenlijk is het nog te vroeg om Remacle en Gecov aan de aftrap te brengen, maar ik heb geen andere keuze. Ik moet hen in de basis zetten omdat sommigen geblesseerd en anderen geschorst zijn."

  "Dat is trouwens nog zoiets. Twee wedstrijden op rij met z'n negenen eindigen: dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik begrijp dat spelers gefrustreerd raken, maar als je tot tien telt, weet je bij zeven al niet meer waarom je boos bent. Dat bewijst dat we nog niet volwassen genoeg zijn."