• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Saive wordt geen lid van de atletencommissie

  Jean-Michel Saive werd door zijn collega-olympiërs niet verkozen.

  Tafeltennisser Jean-Michel Saive is niet verkozen tot lid van de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Bijna 7000 atleten brachten hun stem uit.

  Jean-Michel Saive was één van de 21 kandidaten voor de vier beschikbare plaatsen in de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité. Hij is door zijn collega-olympiërs niet verkozen, een uitslag die niet onverwacht was.

  Tussen 16 juli en 8 augustus konden olympische atleten hun stem uitbrengen. Bijna 7000 onder hen deden dat ook. Het resultaat werd vandaag bekendgemaakt door Anita DeFrantz, voorzitter van het verkiezingscomité en lid van het IOC.

  De Slovaakse Danka Bartekova (schieten), de Australiër James Tomkins (roeien), de Fransman Tony Estanguet (kano) en de Zimbabwaanse Kirsty Coventry (zwemmen) werden wel verkozen. Zijn nemen de komende acht jaar de plaats in van Hicham El Guerrouj, Rania Elwani, Frankie Fredericks en Jan Zelezny.