• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leekens: "Ik wil eerlijke antwoorden"

  Leekens verlangt een revanchegevoel bij zijn spelers.

  Na de Europese uitschakeling tegen Kopenhagen pikt Club Brugge de draad weer op bij KV Mechelen. Coach Georges Leekens wil dat zijn spelers opstaan. "Dat moet je als prof kunnen na een nederlaag", zegt hij.

  Club verloor deze week met 2-3 van Kopenhagen in de terugwedstrijd van de derde Champions League-voorronde. De uitschakeling is hard aangekomen bij club en publiek. De trainer vraagt dan ook een reactie in de competitie.

  "Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want de knop omdraaien is niet evident. Maar dat moet je kunnen als prof na een nederlaag", vertelt Leekens in de kranten.

  "Niet alleen woensdag na de wedstrijd maar ook donderdag zaten mijn spelers mentaal heel diep. Dat is normaal. Het zou een slechte zaak zijn als dat niet zo was. Het geeft aan dat ze erg betrokken zijn en hoe groot onze honger naar de Chamions League was."

  Club trekt met een foutloos competitierapport naar Mechelen, maar Leekens is zoals altijd op zijn hoede.

  "Winnen kan alleen met spelers die Kopenhagen mentaal en fysiek helemaal achter zich hebben gelaten. Wie dat zijn, beslissen ze grotendeels zelf. Ik verwacht van mijn spelers eerlijke antwoorden. Ze moeten eerlijk zijn tegenover zichzelf en tegenover Club Brugge. Ik wil op het veld alleen spelers zien met een revanchegevoel."

  "Het wordt een lastige match, want KV Mechelen zal willen profiteren van onze mentale en fysieke vermoeidheid."