• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kajakker Richard beëindigt eerste Spelen als 13e

  Maxime Richard (24) wil over vier jaar in de top 8 eindigen.

  Maxime Richard is als vijfde gefinisht in de B-finale van de 200 meter. "Ik was graag één plaatsje hoger geëindigd", zegt de kajakker. Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannecoucke werden vierde in de tweezitter: "We willen graag een duo blijven vormen."

  Maxime Richard was naar de B-finale verwezen nadat hij vrijdag zevende was geworden in zijn halve finale (in 37"029). De 24-jarige kajakker begon goed, halverwege viel de sprinter terug en finishte hij als vijfde (in 38"435).

  In het klassement eindigt Richard op de 13e plaats. Londen was zijn eerste deelname aan de Olympische Spelen. Over vier jaar wil hij de A-finale in Rio de Janeiro halen.

  Het goud in de 200 meter ging zaterdag in de A-finale naar de Brit Ed McKeever. De "Usain Bolt op water" won de A-finale in 36"246.

  "Over vier jaar heb ik achterstand weggewerkt"

  "Ik ben een klein beetje ontgoocheld. 13e is zeker niet slecht, maar ik was graag vierde geworden in de B-finale om zo de top 12 te halen", zegt Maxime Richard.

  "In vergelijking met de concurrenten ben ik met mijn 74 kg nog een lichtgewicht. Ik mis nog 3 à 4 kg spierkracht, wat ook normaal is, want ik ben pas 24. De meeste van mijn concurrenten zijn minstens vier jaar ouder. Over vier jaar op de Spelen in Rio heb ik die achterstand in principe weggewerkt."

  Cauwenbergh en Pannecoucke sprinten naar twaalfde plaats

  Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannecoucke zijn in Eton Dorney vierde geworden in de B-finale van de 200 meter voor tweezitters, goed voor een twaalfde plaats in het eindklassement.

  Het duo finishte in 36"336. Vrijdag hadden de Belgen zich met 35"297 al niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het sprintnummer. Cauwenbergh (24) en Pannecoucke (25) werden eerder deze week al tiende op de 1.000 meter.

  De zege in de B-finale ging naar het Kazachse boot in 35"494. Het goud op de 200 meter ging in de A-finale naar de Russen Postrigaj en Diatsjenko (33"507).

  "Zullen alleen maar sterker worden"

  "We moeten toegeven dat wij de verwachtingen niet helemaal hebben ingelost", zegt Laurens Pannecoucke. "Op de 1.000 meter hebben we met 3'13" wel onze beste tijd ooit gevaren."

  "Onze vorm was echt goed. Ik denk niet dat ons iets te verwijten valt. Ik kan alleen maar vaststellen dat ook de concurrentie sterker is geworden."

  "Als Olivier en ik een duo blijven, wat ik graag wil, dan zullen we de komende jaren alleen maar sterker worden. We kunnen nog veel aan kracht winnen."