• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jammaer eindigt zevende in Ironman New York

  Bert Jammaer werd zevende.

  Bert Jammaer heeft de zevende plaats behaald in de Ironman van New York. De winst was voor de Amerikaan Jordan Rapp. De wedstrijd werd ook ontsierd door een sterfgeval.

  Bert Jammaer (32) had 8u34'59" nodig voor de volledige triatlon. De Amerikaan Jordan Rapp won in 8u11'18".

  Jammaer kwam als achtste uit het water. Tijdens het fietsen nam Rapp de leiding. Bij het begin van het lopen had Jammaer, op de zesde positie, acht minuten achterstand. De kloof nam nog toe met 15 minuten. Jammaer verloor nog een plaats en werd uiteindelijk zevende.

  Deelnemer overlijdt tijdens het zwemmen

  De wedstrijd werd ontsierd door een sterfgeval. Tijdens het zwemmen in de Hudson River kwam een deelnemer in de problemen. De man werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde het niet. De doodsoorzaak is nog onbekend, een autopsie moet duidelijkheid brengen.