• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Franklin: "Universiteit of miljoenendeals?"

  Franklin: "Het wordt niet makkelijk om al die aanbiedingen af te slaan."

  De 17-jarige Missy Franklin was met vijf medailles dé koningin van het zwembad in Londen. Maar nu moet ze de moeilijke keuze maken of ze voor het geld kiest of niet. "Ik denk nog altijd dat de universiteit mij het gelukkigst zal maken."

  Van alle atleten op de Spelen won enkel Michael Phelps meer medailles in Londen dan Missy Franklin. De Amerikaanse tiener staat echter voor een verscheurende keuze. Binnenkort studeert ze af aan Regis Jesuit High in Aurora (ook bekend van de dolle schutter in de cinema).

  Verschillende sponsors trekken aan Franklins mouw, maar als ze ingaat op de miljoenendeals, dan kan ze niet meer naar de universiteit gaan. "Ik heb hier ervaren dat veel van mijn collega's erg gelukkig zijn met zulke sponsorcontracten", zegt Franklin.

  "Maar op dit moment denk ik dat ik de universiteit mij het gelukkigst kan maken. Al wordt het niet makkelijk om al die aanbiedingen af te slaan. Ik moet nog eens goed met mijn ouders praten en alle opties afwegen. Beide keuzes hebben voor- en nadelen."