• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Evelyn Arys spurt naar Europese titel

  Arys won vorig jaar het Belgisch kampioenschap.

  België heeft het goud veroverd in de wegrit op het EK voor beloftemeisjes. Evelyn Arys was in het Nederlandse Goes de snelste in een massasprint, na knap werk van de Belgische ploeg.

  Evelyn Arys was in Goes na 129 km de snelste in een massaspurt. Arys, 22 jaar en lid van het Kleo Ladies Team, rondde knap teamwork af. De voltallige Belgische ploeg zorgde er in de slotronde voor dat drie vluchters met een voorsprong van 25 seconden werden teruggepakt.

  Het is de tweede Belgische medaille op het EK, na brons van juniore Lotte Kopecky in de tijdrit.

  Arys: "Is titel van de hele ploeg"

  Evelyn Arys wist aan wie ze de zege te danken had. "Dit is een titel van de hele ploeg", begon ze haar verhaal. "Ze hebben in de slotronde de kloof gedicht op drie toprensters. Iedereen heeft gereden tot het op was. Jessie Daams knalde het laatste gaatje dicht."

  "Met Jolien D'Hoore lag ik in het verleden wel eens in de clinch, maar vrijdag hebben we in groep alles uitgepraat. We beseffen dat we nog vaak samen de weg op moeten en we dan als ploeg moeten werken. Vandaag was dat in mijn dienst, omdat het parcours mij lag. Volgende keer keren de rollen misschien om."

  De spurt zelf was nog een nipte zaak. "Ik ging vlot naar de kop, maar misschien zelfs iets te vroeg. Het slot was zwaar. Het mocht geen tien meter verder zijn."

  Arys nam met deze titel toch een beetje revanche. "Dit spoelt absoluut de ontgoocheling door van het feit dat ik niet geselecteerd werd voor de Spelen. In Londen had ik heel graag aan de start gestaan."

  Uitslag EK beloften:

  1. Evelyn Arys 129km in 3u13'43"£
  2. Barbara Guarischi (Ita) z.t.
  3. Kim de Baat (Ned)
  4. Valentina Scandolara (Ita)
  5. Roxane Fournier (Fra)
  53. Anisha Vekemans 20"
  55. Jolien D'Hoore 57"
  56. Sanne Cant
  57. Kaat Hannes
  58. Jessie Daams