Ga naar de inhoud

Coach: "Tia springt vanavond 2 meter"

 za 11 augustus 2012 13:22
Coach Wim Vandeven: "Misschien doet Tia er nog een jaar bij."
Om 20u begint hoogspringster Tia Hellebaut aan haar olympische finale. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ze twee meter springt. Vanaf dan worden de medailles uitgedeeld tussen de oren. Ik zie het zitten", zegt haar partner en coach Wim Vandeven.

Na een vlotte kwalificatie verdedigt hoogspringster Tia Hellebaut vanavond haar olympische titel in Londen.

"Ze heeft redelijk goed geslapen", vertelt haar partner en coach Wim Vandeven aan Sporza. "Makkelijk is dat natuurlijk niet, de nacht voor een grote finale."

"Vanmiddag probeert ze zich te ontspannen: rusten, lezen en een babbeltje slaan."

"Ik zie het zitten. Tia is goed uitgerust en haar techniek is in orde. Daar hebben we hard aan gewerkt. In de kwalificaties heeft ze laten zien dat ze er klaar voor is."

"Misschien doet ze er nog een jaar bij"

Alle hoop op een vierde Belgische medaille rust vanavond op de schouders van Tia Hellebaut.

"Over een medaille praten is makkelijker dan er een behalen", zegt Wim Vandeven.

"In de finale van de Olympische Spelen kan iedereen hoogspringen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Tia twee meter springt. Vanaf dan worden de medailles uitgedeeld tussen de oren."

"Howard Lowe en Tsjitsjerova zijn de twee topfavorietes. Beitia en Sjkolina springen niet meteen voor het goud, wel voor de medailles."

"Het zijn de laatste Spelen van Tia. Misschien doet ze er nog een jaar bij. Dat zien we later wel."

Hellebaut kan vanavond rekenen op de steun van haar dochters: Lotte en Saartje moedigen mama aan in het olympisch stadion.