• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Amerikaanse vrouwen zetten estafette-traditie voort

  Deze vier vrouwen bezorgen de VS goud op de 4x400 meter.

  De Amerikaanse vrouwen hebben voor de vijfde Spelen op rij de titel gewonnen op de 4x400 meter. Net als in de 4x100 meter bleek Amerika een maat te groot voor de concurrentie. Rusland en Jamaica vervolledigden het podium.

  Deedee Trotter opende de wedstrijd voor de Amerikanen en zette meteen de toon. Rusland en Jamaica waren al na één baanronde op achtervolgen aangewezen.

  Allyson Felix nam het stokje over van Trotter en diepte de voorsprong nog wat verder uit. Francena McCorory en Sanya Richards-Ross moesten enkel standhouden en deden perfect wat van hen verwacht werd.

  De Amerikaanse vrouwen haalden met groot overwicht het goud binnen. In de strijd om het zilver haalden de Russische dames het van hun Jamaicaanse collega's.

  Voor Allyson Felix is het al haar derde gouden plak op deze Spelen nadat ze eerder goud had gewonnen op de 200 meter en de 4x100 meter.

  Met hun triomf op de 4x400 meter zetten de Amerikaanse vrouwen een stevige traditie voort. Zowel op de Spelen van Atlanta, Sydney, Athene en Peking waren ze ook al de beste in de estafette.