• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Alderweireld: "Meer de leiding nemen"

  Ajax gaat vanaf zondag op zoek naar zijn 32e Nederlandse titel. Nu Jan Vertonghen weg is, moet Toby Alderweireld de Amsterdamse verdediging op sleeptouw nemen. "Ik wil blijven groeien", zegt de Rode Duivel.

  Ajax kreeg vorig weekend slaag van PSV in de Supercup (4-2). Morgen wacht met AZ opnieuw een lastige tegenstander op de openingsspeeldag van de Eredivisie. Op Jan Vertonghen kunnen de Amsterdammers niet meer rekenen. De Rode Duivel vertrok deze zomer naar Tottenham.

  "We gaan Jan zeker missen, maar we moeten ook niet overdrijven. Hij heeft ons niet in zijn eentje kampioen gemaakt", zegt Alderweireld in Het Belang van Limburg. "Als we onszelf gaan inprenten dat het lastig wordt zonder hem, dan gaat dat na verloop van tijd ook echt zo zijn."

  "Misschien moet ik maar eens wat meer de leiding gaan nemen. Ik denk dat ik het de voorbije vier jaar niet onaardig gedaan heb en ik wil blijven groeien."