• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Gaal met vijf debutanten naar België

  Van Gaal heeft de Nederlandse selectie verjongd met het oog op het WK 2014.

  Louis van Gaal heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het duel met België. De bondscoach van Oranje trekt met vijf debutanten naar Brussel. Het is de eerste wedstrijd van Nederland sinds hun teleurstellend EK.

  Louis van Gaal heeft zijn eerste selectie vrijgegeven als bondscoach van Nederland. Voor het oefenduel tegen De Rode Duivels op 15 augustus in het Koning Boudewijnstadion zitten er vijf nieuwelingen bij tussen de 24 geselecteerden.

  Bruno Martins Indi, Bas Dost, Stefan de Vrij, Ricardo van Rhijn en Nick Viergever zijn de debutanten. Afgevallen na het EK zijn onder meer Luuk de Jong, Mark van Bommel, Khalid Boulahrouz en Gregory van der Wiel.

  "Het doel is om met een verjongde kern de halve finales op het WK 2014 te halen, al wordt dat lastig", zegt de 61-jarige Van Gaal.

  Van Gaal gaf op zijn persconferentie toe dat hij onlangs met Liverpool sprak om er aan de slag te gaan. Maar uiteindelijk werd hij dus (opnieuw) bondscoach.