• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Panthers winnen en eindigen elfde

  De Red Panthers winnen hun laatste match.

  De Red Panthers hebben hun laatste match tegen de Verenigde Staten gewonnen. Het werd 2-1, waardoor de hockeyvrouwen elfde eindigen. Alix Gerniers en Gaëlle Valcke scoorden voor de Panthers in een evenwichtig duel.

  Het vroege aanvangsuur was ook voor de Red Panthers even wennen. De Verenigde Staten zagen een goede start beloond met een vroege openingsgoal. De Belgen kregen de bal niet weg en Paige Selenski opende de score.

  De Belgische vrouwen leken aangeslagen, maar na een kwartier moest de Amerikaanse doelvrouw zich wel gewonnen geven op een knap gekruist schot van Alix Gerniers.

  Ook na de gelijkmaker leden de Red Panthers te vaak balverlies. Aisling D'Hooghe trok de lijn van haar toernooi door en kwam een paar keer sterk tussenbeide. De Groof mocht het nog eens proberen op een strafcorner, maar miste net als in de andere matchen. Aan de overzijde kreeg de VS liefst drie strafcorners, maar geen enkele leverde een goal op.

  In de tweede periode scoorden de Amerikaanse vrouwen opnieuw, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd. Na een kwartier konden de Red Panthers dan toch scoren. Gaëlle Valcke profiteerde van een warrige fase na een strafcorner.

  De druk van de VS nam toe, maar Aisling D'Hooghe stond telkens in de weg. De Amerikaanse vrouwen gingen zonder doelvrouw spelen, maar de Red Panthers konden de kloof niet meer uitdiepen.

  Voor de Red Panthers was het de eerste zege op de Olympische Spelen.
   

  Pascal Kina: "Doelstelling gehaald"

  “We eindigen hier met een overwinning en dat was onze doelstelling”, zegt bondscoach Pascal Kina. “We blijven toch een beetje achter met een zuur gevoel, want we hadden meer kunnen doen. Maar we missen de ervaring. Toch ben ik blij voor de meisjes"

  “Dat we deze wedstrijd winnen bewijst ook dat we een goede sfeer hebben in de ploeg, spelen voor de laatste plaats is zo moeilijk”, besluit Kina.

  Doelvrouw Aisling D'Hooghe is trots op de Belgische ploeg. "We zijn hier gekomen om onze laatste wedstrijd te winnen en dat hebben we gedaan. Ik ben fier dat we niet laatste geworden zijn", zegt D'Hooge. "Ik hoop dat we er binnen vier jaar in Rio ook bij zijn en dan beter kunnen doen."

  Judith Vandermeiren was jarig en vierde met een overwinning. "Ik ben zo blij dat we het gehaald hebben, maar we zijn tot op het einde gegaan en het resultaat is er. We wilden het toernooi mooi afsluiten en tonen dat we onze plaats hier verdienen."

  Alix Gerniers scoorde voor de Belgen en was daar heel blij mee. "Het was een harde wedstrijd, maar we hebben voor elkaar gevochten. Het was heel lang geleden dat ik nog eens gescoord had, dus dat was een super gevoel."