• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pajon schenkt Colombia eerste gouden plak

  Pajon vloog het snelst over het het BMX-parcours.

  Mariana Pajon heeft de BMX-finale bij de vrouwen gewonnen. De Colombiaanse zorgt zo voor het eerste goud voor Colombia op deze Spelen. De Nieuw-Zeelandse Sarah Walker won het zilver terwijl Laura Smulders het brons meepikte voor Nederland.

  De 20-jarige Pajon had al op meesterlijke wijze de drie runs in de halve finales gedomineerd en ook in de finale run stond er geen maat op de Colombiaanse.

  Pajon nam na de eerste bocht al de leiding en keek niet meer om. Onbedreigd stormde ze naar de zege in een finale die gespaard bleef van valpartijen.

  De Nieuw-Zeelandse Sarah Walker moest vrede nemen met het zilver. Een dolgelukkige Laura Smulders veroverde het brons. Een opsteker voor Nederland dat veel geïnvesteerd had in deze discipline. Speciaal voor hun BMX'ers werd het parcours van Londen immers nagebouwd in de bossen bij het Nederlandse Arnhem.