• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook zwemster Lecluyse vervroegd naar huis

  Fanny Lecluyse: "Ik mocht vertrekken, maar moest niet."

  Baanwielrenner Gijs Van Hoecke is niet de enige die de Olympische Spelen vroegtijdig heeft verlaten na een nachtje stappen. Ook Fanny Lecluyse stapte vroeger de trein op. "Maar ik had maar één glas wijn gedronken", verdedigt de 20-jarige zwemster zich.

  Voor Fanny Lecluyse waren de Olympische Spelen snel afgelopen. De 20-jarige zwemster presteerde onder de verwachtingen. Ze overleefde de reeksen van de 200 meter schoolslag niet.

  Vorige week donderdag zette Lecluyse de bloemetjes buiten in Londen. In het Nieuwsblad doet ze haar verhaal.

  "Het zit zo: donderdagavond ben ik met enkele atleten iets gaan drinken in het Belgium House in Londen. Het was plezant, maar na een tijdje wilde ik naar huis. De rest had wat te veel op, maar ik had maar één glas wijn gedronken."

  "Toen ik vertrok, reden er geen metro's meer. Ik heb zo'n twee uur gewandeld, totdat ik een taxichauffeur vond die me naar het atletendorp kon brengen. Intussen was het halfvier."

  "In het olympisch dorp mocht ik wel mijn appartement niet binnen. Mijn kamergenote Jolien (Sysmans, red.) moest vrijdagochtend zwemmen en dus mocht ik haar niet wakker maken. Daarom heb ik in een andere kamer geslapen."

  BOIC: "Naar huis in samenspraak met haar ouders"

  Op de vraag of Fanny Lecluyse naar huis móést van het BOIC, dan wel mocht, antwoordt de atlete dat er geen verplichting was. "Ik mocht vertrekken, maar moest niet. Ik ben níét naar huis gestuurd."

  De zwemster geeft wel toe dat ze een fout gemaakt heeft. "Ik heb de andere atleten achtergelaten, ik ben alleen vertrokken. Dat mocht niet en daarom was het BOIC kwaad. Dat begrijp ik. Als er iets met mij gebeurd zou zijn, was dat hun verantwoordelijkheid."

  Het BOIC reageerde vrijdagnamiddag op het verhaal van Lecluyse en zegt dat ze "na een voorval van ongepast gedrag" naar huis is teruggekeerd. "Deze beslissing werd genomen in samenspraak met de Team Leader van het zwemmen en de ouders van Lecluyse", zegt het BOIC.