• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse hockeyvrouwen flikken het weer

  Nederland stond de voorbije acht Spelen zeven keer op het podium.

  Nederland blijft het hockeyland bij uitstek, zeker bij de vrouwen. Met twee rake strafcorners versloegen ze Argentinië. De Nederlandse vrouwen verlengen zo de titel die ze in Peking hadden veroverd.

  De Nederlandse vrouwen domineren al een aantal jaar het vrouwenhockey. Als ze het eens moeilijk hebben is het bijna altijd tegen de Argentijnen. In de halve finales was Nederland nochtans ontsnapt aan een uitschakeling. Tegen Nieuw-Zeeland had het shoot-outs nodig.

  In de eerste helft werd er wat geschaduwbokst. Beide teams kregen wel kansen op strafcorner, maar die gingen er niet in. De Nederlandse vrouwen hadden wel al eens kunnen oefenen en toen ze er kort na de rust twee kregen, was het twee keer raak. Carlien Dirkse van den Heuvel en Maartje Paumen werkten twee keer fraai af.

  Voor Paumen, de sterspeelster van Oranje, was het de 14e goal op de Olympische Spelen, een record. In Peking had ze 13 keer gescoord, maar in Londen bleef ze droog tot de halve finales.

  Bij de Argentijnen werd Luciana Aymar na de wedstrijd op de schouders getild. Vrijdag vierde deze zevenvoudige Speelster van het Jaar nog haar 35e verjaardag. Een gouden medaille op de Spelen was het enige wat op haar palmares ontbrak. Maar die komt er dus niet. Ze stopt als international.