• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Medaille is te hoog gegrepen voor België

  Kevin Borlée liep als eerste, broer Jonathan als derde.

  De estafetteploeg op de 4x400 meter heeft in de finale beslag gelegd op de zesde plaats. Kevin Borlée, Antoine Gillet, Jonathan Borlée en Michael Bultheel liepen 3'01"83, een tijd op hun niveau. De Bahama's waren outstanding en klopten de VS in de strijd om het goud.

  Coach Jacques Borlée had aan zijn ploeg gesleuteld voor de finale. Nils Duerinck ging eruit en Michael Bultheel kwam erin.

  Bultheel liep als laatste, Kevin Borlée als eerste. Die gaf de stok als derde door aan Antoine Gillet. Gillet verloor veel terrein, waardoor Jonathan Borlée uit zijn pijp moest komen.

  Onze estafetteploeg liep op niveau, maar ook niet meer dan dat in de finale. De Belgen wogen te licht te licht om aanspraak te maken op een medaille.

  In de slotronde kon Bultheel de zesde plaats vasthouden, hij hield Venezuela af. 3'01"83 werd de tijd van België, een tikje trager dan in de reeksen van donderdag (3'01"70).

  De Bahama's (2'56"72) liepen in de laatste rechte lijn de VS nog voorbij. De Amerikanen moesten tevreden zijn met zilver. Het brons was voor Trinidad&Tobago, Groot-Brittannië was ontgoocheld met de vierde plaats.

  "We hebben het maximum gegeven"

  • Kevin Borlée: "Alle ploegen hadden hun team veranderd voor deze finale en vele landen lopen een nationaal  record. Wij hebben geprobeerd en wilden beter doen dan in de reeksen. Maar dat is ons niet gelukt. We zullen blijven werken met de ploeg."
  • Jonathan Borlée: "Rusland is vijfde en eindigt meer dan een seconde voor ons. Dan is de zesde plaats terecht. We wisten dat het moeilijk zou worden. We hebben het maximum gegeven."
  • Michael Bultheel: "Ik ben heel blij dat ik het heb mogen meemaken. Ik had wel een dubbel gevoel, want Niels Duerinck is een goeie vriend. Ik ben misschien iets te snel gestart. De 4x400 is een gevecht, de tijd telt niet echt."

  Jacques Borlée: "Duerinck verdient gouden medaille"

  "Vooraf had ik gezegd zesde en het is zesde geworden", zei coach Jacques Borlée. "We hebben risico's genomen en alles gegeven. Maar de andere landen waren gewoon te sterk."

  "Achter anderen lopen in een 4x400 is heel moeilijk. Daarom zette ik Kevin op 1, maar ook de anderen zetten een sterke loper op 1. We hebben gepokerd, geef ik toe."

  "Het belangrijkste op de Spelen is mentale rust. Daar sla ook ik mea culpa. Na die goeie tijd van Jonathan in de individuele reeksen werden we wat overspoeld. We moeten daar aan werken."

  Borlée zette Nils Duerinck uit de ploeg vandaag. "Zijn gedrag was schitterend. Dit was heel hard voor hem. Nils steunde de ploeg en sprak iedereen toe voor de finale. Hij verdient een gouden medaille, want hij is een schitterende kerel."