• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannaert: "Het was onvoldoende tegen Kopenhagen"

  Club moet zich nu proberen te plaatsen voor de Europa League.

  Club Brugge zit met een wrang gevoel na de uitschakeling door Kopenhagen in de derde voorronde van de Champions League. "Dit is een gemiste kans", zegt manager Vincent Mannaert in de kranten.

  Mannaert heeft het moeilijk met de afgekeurde 3-2 van Lestienne. "Als die lijnrechter zijn vlag niet in de lucht steekt, stoten we door. Dat kan een vergissing van tien miljoen euro zijn. Dat kan eigenlijk niet op dit niveau. In andere sporten gebruikt men degelijke hulpmiddelen", zegt Mannaert.

  "Er is ontgoocheling over de uitschakeling. Iedereen weet dat we in de volgende ronde een unieke kans hadden om ons te plaatsen voor de Champions League. Als dat dan niet lukt, is dat jammer."

  "De spelers nemen dit niet lichtzinnig op. Ze zoeken wel naar positieve zaken. Dat is een goede reactie."

  Club Brugge steekt zijn ambities niet weg. Tegen Kopenhagen kreeg het wel een tik. "We hebben veel kwaliteiten, maar we hebben ze onvoldoende getoond", vertelt Mannaert.

  "Het is duidelijk dat we nog geen top zijn. We hebben onze ploeg versterkt en de mentaliteit is goed. Ik zag al positieve dingen, maar de spelers moeten elkaar nog vinden."

  "Financieel is de uitschakeling geen ramp. We hadden geen rekening gehouden met de Champions League. Anderlecht zal ook geen kloof slaan, als het zich plaatst voor de groepsfase. Dat kan alleen als een club zich enkele jaren na elkaar zou kwalificeren."

  "Wij willen wel naar de Europa League. Dat was ons doel. De druk wordt nu wel wat groter."