• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lukaku speelt dit seizoen bij West Bromwich

  Romelu Lukaku poseert met het truitje van zijn nieuwe club.

  Chelsea stalt Romelu Lukaku voor één seizoen bij West Bromwich Albion. De 19-jarige spits moet bij de ploeg van Yassine El Ghanassy meer speeltijd krijgen in de Premier League.

  Romelu Lukaku verhuisde in de zomer van 2011 van Anderlecht naar zijn droomclub Chelsea. Maar de overgang liep minder vlot dan de jonge spits zich voorgesteld had, want hij kwam slechts 12 keer in actie. Eén keer mocht hij starten, in de laatste wedstrijd van vorig seizoen.

  Tijdens de voorbereiding op het komende seizoen kreeg Lukaku wel zijn kans, maar zoals verwacht wordt hij nu toch uitgeleend aan een kleinere club. Bij West Bromwich, waar Lukaku met rugnummer 20 zal voetballen, moet hij zich nu bewijzen in de Premier League.

  "Ik kijk er naar uit", zegt Lukaku op de site van Chelsea. "Het is belangrijk dat ik naar een club ga die ook in de Premier League speelt. Het wordt een goede leerschool. Ik heb ook al veel positieve dingen gehoord over coach Steve Clarke. Ik zal veel kunnen leren van hem. Hij staat voor goed voetbal."

  West Bromwich-coach Steve Clarke, in het verleden assistent bij Chelsea onder José Mourinho, is heel blij met de komst van de Belg. "Veel clubs wilden hem vorig jaar en veel clubs wilden hem nu. We zijn tevreden dat hij naar ons komt," zegt Clarke.

  "Vorig jaar heeft hij een seizoen hard kunnen werken bij een topclub. Nu wordt het tijd dat hij meer op het veld staat. Bij ons zal hij zich voort kunnen ontwikkelen. Hij zal het team zeker kunnen helpen dit seizoen."