• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lavillenie springt naar goud met olympisch record

  Lavillenie bleef de Duitsers de baas in het polsstokspringen.

  De Fransman Renaud Lavillenie heeft het goud veroverd in het polsstokspringen met een sprong over 5,97 meter, een olympisch record. De Duitsers Bjorn Otto en Raphael Holzdeppe maakten het Europese podium compleet.

  Op 5,65 meter moesten al enkele grote namen afhaken. Brad Walker sprong dit seizoen nog over 5,90 meter maar de Amerikaan kon deze prestatie niet herhalen in de finale van de Spelen.

  Ook de 30-jarige Australiër Steve Hooker moest afhaken op 5,65 meter. Hooker won in Peking het goud met een olympisch record van 5,96 meter.

  De Rus Starodoebtsev was de eerste die de klip van 5,75 meter wist te omzeilen. De Franse topfavoriet Lavillenie deed het kunstje meteen over. Op 5,75 meter bleven nog zes springers over in de strijd voor de medailles.

  Lavillenie bleef ook bij zijn derde sprong foutloos. Hij ging als enige in zijn eerste poging over 5,85 meter. Enkel Raphael Holzdeppe en Bjorn Otto wisten die hoogte ook te overschrijden.

  Toen zowel Otto als Holzdeppe over 5,91 meter gingen en Lavillenie daar bij zijn eerste poging niet in slaagde, ging de Fransman meteen door naar 5,97 meter. Bij zijn tweede poging was het raak en dat bleek voldoende voor zijn eerste olympische titel.

  Otto en Holzdeppe konden zich niet meer verbeteren. Met minder gemiste pogingen dan zijn landgenoot pakte Otto het zilver, het brons was voor Holzdeppe.