• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jestrovic: "Ik heb een geheim voor Anderlecht"

  Anderlecht heeft een probleem met penalty's. Het miste dit seizoen al drie keer. Misschien komt de oplossing wel van oud-aanvaller Nenand Jestrovic. "Nenad miste nooit", zegt doelman Silvio Proto.

  "Ik heb in mijn carrière zeker 35 penalty's getrapt en het ging maar één keer mis. Met Anderlecht bij Lierse (foto)", zegt de Serviër in La Dernière Heure.

  "Als je trapt moet je altijd voor 100 procent zeker zijn dat je zal scoren. Anders kan je beter niet achter de bal gaan staan."

  "Ik was altijd zeker. Met mij waren er geen lijstjes met namen nodig. Ik trapte altijd."

  "Ik heb een geheim, maar dat kan ik niet aan iedereen verklappen. Uit liefde voor Anderlecht zou ik het wel aan Gillet en Mbokani willen vertellen."

  Proto: "Misschien kan Jestrovic eens komen"

  Doelman Silvio Proto speelde met Nenad Jestrovic nog even samen bij Anderlecht. De doelman bevestigt het "penaltytalent" van de Serviër.

  "De strafschoppen van Jestrovic waren geweldig. Hij miste nooit. Op training of tijdens een match: de bal ging altijd tegen het net. Hij was echt de sterkste in het nemen van penalty's."

  "Een penalty die gemist wordt, is een slechte penalty. Volgens mij is het vooral een psychologisch probleem."

  "Maar we moeten het ook niet té belangrijk maken. Er is niemand gestorven. Er zijn alleen een strafschoppen niet in gegaan. We zijn zeker niet kwaad op Gillet. Tegen Club heeft hij ons de titel bezorgd met een strafschop."

  "En als we blijven missen, moeten we Jestrovic eens naar hier halen. Dan kan hij ons geheim vertellen."