• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fransman Hassan Hirt test positief

  Hassan Hirt testte positief op het gebruik van epo.

  De Fransman Hassan Hirt, die op de Olympische Spelen deelnam aan de 5.000 meter, is betrapt op het gebruik van doping. Hirt testte op 3 augustus positief op epo. Hij werd in Londen uitgeschakeld in de reeksen.

  De Fransman Hassan Hirt liep op 3 augustus tegen de lamp. De positieve controle van de 32-jarige atleet werd nu pas bekendgemaakt, dus kwam hij op 8 augustus wel nog in actie tijdens de reeksen van de 5.000 meter, waarin hij werd uitgeschakeld.

  "De controle vond plaats op 3 augustus in de buurt van Rouen, waar de atleet zich toen bevond. Donderdagmiddag hebben we een verslag ontvangen waaruit blijkt dat hij positief heeft getest op epo", zegt een bron binnen de Franse olympische delegatie.

  De Franse atletiekfederatie heeft Hirt nu voorlopig geschorst. Hij is ook uit de olympische ploeg gezet.