• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolt: "Heb geen respect meer voor Carl Lewis"

  Usain Bolt hekelt de insinuaties van Carl Lewis

  Usain Bolt heeft op de persconferentie na zijn overwinning hard uitgehaald naar ex-atleet Carl Lewis. Die had zijn twijfels geuit over de prestaties van Bolt en alle Jamaicaanse atleten. Bolt had het ook over zijn toekomst.

  Usain Bolt was eerst lovend over Jesse Owens, de Amerikaanse atleet die vier keer goud won op de Spelen van 1936. Maar later was hij opvallend scherp voor Carl Lewis. "Ik ga misschien iets controversieels zeggen, maar ik heb alle respect voor Carl Lewis verloren", was Bolt duidelijk.

  De uithaal komt er na enkele recente uitspraken van Lewis in het magazine Sport Illustrated. Daarin zei de Amerikaan dat  "Jamaica het antidopingbeleid moet aanpassen". Hij stelde zich ook vragen bij "de opmerkelijke presaties van sprinters", verwijzend naar de evolutie bij Bolt.

  "Dat een atleet zoiets zegt over andere atleten, dat maakt me echt kwaad", zei Bolt. "Ik denk dat hij enkel de aandacht wil trekken, omdat niemand nog over hem praat."

  Met zijn vierde olympische titel doet Bolt beter dan Lewis op de inviduele spurtnummers op de Spelen, die drie keer goud en één keer zilver pakte.

  Wat brengt de toekomst voor Bolt?

  Na zijn zege kreeg Bolt ook vragen over zijn toekomstplannen. "Ik moet nu iets zoeken dat me kan motiveren. Of ik ook in 2016 het goud op beide nummers kan halen? Dat wordt moeilijk", vertelde Bolt.

  "In 2016 zal ik 30 jaar zijn. Blake en Weir (die met Bolt op het podium van de 200m stonden) zullen dan maar 26 zijn. Ik heb mijn tijdperk gehad. Alles is mogelijk, maar het is duidelijk dat er veel opkomende talenten zijn. Het is voor mij belangrijk om tijdig te stoppen, voor het moment dat anderen sneller dan mij lopen."

  "Ik kijk dus nog niet naar de Spelen van Rio. Ik ben een legende geworden en daar wil ik van genieten. Maar ik hou van deze sport en wil me blijven amuseren."