• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Absalon: "Ben veel meer ontspannen"

  Julien Absalon mocht in Peking al voor de tweede keer juichen om olympisch goud.

  Julien Absalon is de olympische kampioen in het mountainbiken van 2004 en 2008. Sven Nys en Kevin Van Hovels krijgen ook in Londen te maken met een gemotiveerde titelverdediger. "We zijn met drie favorieten", zegt Absalon.

  Julien Absalon is een ervaren mountainbiker. Acht jaar geleden in Athene veroverde hij zijn eerste olympische titel. Vier jaar geleden in Peking verdedigde hij die met succes. En ook nu behoort de Fransman tot de favorieten.

  "In Athene was ik erg jong, maar dat was het begin van mijn dominatie in de sport. In Peking was ik de grote favoriet en had ik te kampen met veel stress en hoge verwachtingen", zegt Absalon.

  "Nu ben ik veel meer ontspannen en heb ik meer ervaring. Ik ben de enige die al twee medailles heeft gewonnen en dat neemt de druk toch wel weg", zegt de tweevoudige olympische kampioen. "Hier een medaille winnen zou een bonus zijn."

  "Dit keer ben ik niet de te kloppen man", mildert Absalon. "Ik denk dat Nino Schurter en Jaroslav Kulhavy samen met mij de favorieten zijn", zegt de 31-jarige Fransman.

  In tegenstelling tot de vorige Olympische Spelen is de wedstrijd dit keer veel korter. "Er is niet veel tijd om te recupereren. Het is een technisch parcours, en daar moet ik nog wat aan werken", verduidelijkt Absalon. "Het is heel anders dan op de voorbije Spelen, de sport is erg veranderd", besluit Absalon.