• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Superman" Howard verkast naar LA Lakers

  Dwight Howard wordt ploegmaat van Kobe Bryant.

  Na een jaar van schaamteloos geflirt en openlijke liefdesverklaringen hebben Dwight Howard en de LA Lakers nu eindelijk de daad bij het woord gevoegd. De Lakers worden prompt weer titelkandidaat in de NBA.

  De LA Lakers hengelden vorige zomer al nadrukkelijk naar de diensten van Dwight "Superman" Howard, maar toen ging de transfer niet door. Gevolg: de Lakers beleefden een teleurstellend seizoen en een misnoegde Howard werkte zijn team Orlando Magic op de heupen met zijn grillen.

  Orlando kiest nu eieren voor zijn geld. In een ruil waarin liefst vier teams en een dozijn spelers betrokken zijn, verkast Howard naar de Lakers om ploegmaat te worden van Kobe Bryant, Pau Gasol en Steve Nash. Orlando krijgt vier spelers in de plaats.

  Andre Iguodala, op dit moment met de VS actief op de Spelen, ruilt Philadelphia voor Denver. Philadelphia krijgt op zijn beurt Andrew Bynum en Jason Richardson.

  Met de komst van Howard, al drie keer uitgeroepen tot Beste Verdediger in de NBA, werpen de Lakers zich op als een van de grote uitdagers van kampioen Miami. Kobe Bryant, ook op de Spelen, is in de wolken met de transfer van Howard. "Superman heeft een thuis gevonden. We willen de titel weer naar LA brengen", zegt Bryant.

  Howard zou normaal ook deel uitmaken van de VS-selectie voor Londen, maar de 2,11 meter grote center liet verstek gaan door een rugblessure. Hij verkoos een operatie boven de Spelen en hoopt zo op tijd weer fit te zijn voor het nieuwe NBA-seizoen.