• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VS zetten hink-stap-springen naar hun hand

  Christian Taylor werd vorig jaar ook al wereldkampioen. Hij is amper 22 jaar.

  Christian Taylor en Will Claye hebben net als op het WK de medailles onder elkaar verdeeld in het hink-stap-springen. 17,81 meter volstond voor de olympische titel. Taylor raakte zo bijna 20 centimeter verder dan zijn landgenoot.

  Christian Taylor had een reputatie te verdedigen in Londen, want een jaar geleden werd hij wereldkampioen en ook dit jaar leverde hij met 17,63 meter de beste sprong van het seizoen af.

  Maar het beste had de 22-jarige Amerikaan voor de Spelen bewaard. Het begon nochtans onheilspellend voor Taylor, met twee nulsprongen. Maar zijn vierde sprong was goed raak: 17,81 meter ofwel zo'n 15 centimeter minder dan het persoonlijke record dat hij op het WK had gesprongen.

  Will Claye, met zijn 21 zowaar nog een jaar jonger dan Taylor, was dolgelukkig met zijn zilveren medaille. Ook oude vos Fabrizio Donato (foto) kon best leven met zijn derde plaats. De 35-jarige Italiaan werd wel Europees kampioen een maand geleden, maar hij won nog nooit een medaille op een WK of Spelen.

  De twee grootste uitdagers van Taylor en Claye waren al voor de finale afgehaakt. De Fransman Teddy Tamgho, goed voor de derde sprong uit de geschiedenis, miste door een blessure de Spelen en de halffitte Phillips Idowu faalde al in de kwalificaties.