• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VS moeiteloos naar halve finales basketbal

  De NBA-sterren van de VS hebben zich probleemloos geplaatst voor de halve finales op de Spelen, na een zege tegen Australië. In de halve finales wacht Argentinië, dat Brazilië klopte.

  VS-Australië was geen wedstrijd voor de geschiedenisboeken. De Amerikanen speelden met de handrem op en zochten als zo vaak op dit toernooi hun toevlucht in driepunters. Dat leverde een matige eerste helft op, met nu en dan eens een dunk als lichtpuntje.

  De NBA-sterren zaten met hun gedachten nog in de kleedkamer toen de tweede helft begon. Met een 8-0-tussenspurt kwam Australië zowaar terug tot op drie puntjes. Coach Krzyzewski had een time-out nodig om zijn manschappen wakker te schudden.

  De VS bouwde dan langzaam maar zeker aan een mooie kloof. Vooral in het vierde kwart ging het plots snel, dankzij onder meer drie driepunters op rij van Kobe Bryant. De Amerikanen wonnen uiteindelijk nog ruim: 119-86.

  LeBron James was goed voor een "triple double": 11 punten, 14 rebounds en 12 assists. Bryant was de topschutter van de VS met 20 punten, waarvan zes driepunters.

  Eerder op de avond won Argentinië de Zuid-Amerikaanse clash tegen Brazilië: 82-77. De Argentijnen, olympisch kampioen in 2004, staan zo voor de derde keer op rij in de halve finales. Met de VS wacht wel een taaie brok voor Ginobili en co.