• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Alphen: "Supergevoel, maar ook dubbel"

  Van Alphen: "Ik 4e, de Borlées 5 en 6: de Belgische atletiek is heel goed bezig."

  Hans Van Alphen viel naast het podium op de tienkamp. "Op de tweede dag heb ik hier en daar wat punten laten liggen", zegt hij, al benadrukt hij ook de waarde van zijn prestatie. "Als je ziet achter welke toppers ik kom, dan deed je het niet slecht."

  "Ik heb een supergevoel, al is het toch ook een beetje dubbel", geeft Hans Van Alphen toe. "Als je zo dicht bij het podium zit, sta je er ook graag op."

  "Maar als je ziet waar ik vandaan kom, dan moet je tevreden zijn met die vierde plaats. Ik werk hier mijn op een na beste tienkamp uit mijn carrière af. Dat betekent dat ik de goeie vorm had."

  "Ik kom in de stand na de wereldrecordhouder (Eaton), een tweevoudige wereldkampioen (Hardee) en iemand die op de grote toernooien altijd op het podium staat (Suarez). Suarez is een klasbak. Als je vlak daarachter volgt, dan heb je het toch zo slecht niet gedaan."

  Als Van Alphen zijn Belgisch record had geëvenaard, was hij op vier punten van het brons geëindigd. "Op de tweede dag heb ik hier en daar wat punten laten liggen."

  "Het is extreem moeilijk om tien nummers op hoog niveau te acteren. En ik win toch de 1.500 meter op de slotdag. Al had ik toch wel zware benen. Ik ben ook al twee dagen wat verkouden. Vrijdag ben ik wellicht helemaal ziek", denkt Van Alphen.

  "Kevin en Jonathan Borlée zijn 5e en 6e geworden en nu word ik 4e. De Belgische atletiek is heel goed bezig. Ik ben ook blij dat ik de voorbije dagen de tienkamp heb kunnen promoten. Dit is toch een van de mooiste atletiekonderdelen."