• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spotakova blijft de beste speerwerpster

  Spotakova was weer een klasse sterker dan de concurrentie.

  Barbora Spotakova heeft haar olympische titel in het speerwerpen bij de vrouwen verlengd. De Tsjechische wereldrecordhoudster won het goud overtuigend met een worp van 69,55 meter.

  Barbora Spotakova zette bij haar eerste worp met 66,90 meter meteen al een afstand neer waar de concurrentie niet aan kon tippen. De Tsjechische nam daar evenwel geen vrede mee en zette haar suprematie nog wat meer in de verf met 69,55 meter bij haar vierde worp.

  Achter Spotakova verdeelden de Duitsers het eremetaal onder elkaar. Christina Obergfoll moest in Peking nog vrede nemen met brons, maar mocht nu pronken met zilver met een worp van 65,16 meter. Haar landgenote Linda Stahl werd derde met 64,91 meter.

  De Russische Maria Abakoemova viel compleet door de mand in de finale. De huidige wereldkampioene en zilveren medaillewinnares van Peking werd pas 10e met een worp van 59,34 meter.

  De 31-jarige Spotakova is pas de tweede vrouw in de geschiedenis die erin slaagt om tweemaal de olympische titel in het speerwerpen te veroveren.  Enkel de voormalige DDR-atlete Ruth Fuchs deed haar dat voor met triomfen in 1972 en '76.