• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nairobi wil Olympische Spelen organiseren in 2024

  De Keniaanse eerste minister Raila Odinga wil de Spelen van 2024 naar Nairobi halen.

  De Keniaanse hoofdstad Nairobi wil de Olympische Spelen van 2024 organiseren. De Keniaanse eerste minister Raila Odinga maakte het nieuws gisteren bekend bij zijn bezoek aan het Kenya House in Londen.

  "Kenia zal een procedure beginnen om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2024. Als dat lukt, worden dat de eerste Spelen in Afrika", zegt Raila Odinga.

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wijst de organisatie van de Olympische Spelen van 2024 pas in 2017 toe. De officiële campagne van de kandidaat-organisatoren begint normaal gezien in 2015.

  Twee keer eerder stelde een Afrikaanse stad zich kandidaat voor de organisatie van het grootste sportevenement ter wereld. Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad was kandidaatstad voor de Spelen van 2004, die uiteindelijk in Athene werden gehouden.

  De Egyptische hoofdstad Cairo deed een gooi naar de organisatie van de Zomerspelen in 2008. Het IOC gaf toen de voorkeur aan Peking.

  De volgende Olympische Zomerspelen, in 2016, worden georganiseerd door het Braziliaanse Rio. Volgend jaar wijst het IOC de organisatie van de Spelen in 2020 toe. Kandidaatsteden voor die Spelen zijn Tokio (Japan), Madrid (Spanje) en Istanbul (Turkije).