• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Memorial strikt olympisch 100 meter-podium

  Een sterker deelnemersveld op de 100 meter kan de Memorial niet wensen.

  De snelste drie mannen ter wereld nemen op 7 september deel aan de Memorial Van Damme. Na Usain Bolt en Yohan Blake heeft ook Justin Gatlin zijn komst naar Brussel bevestigd. Daarmee is het volledige 100 meter-podium van de Spelen aanwezig.

  "Spurters zorgen altijd voor spektakel. Ze alle drie kunnen strikken, is een droom", zegt organisator Wilfried Meert. "We zijn blij dat we onze fans kunnen geven wat ze willen: het beste wat de atletiek momenteel te bieden heeft."

  Bolt verlengde zondag zijn olympische titel in een olympisch record (9"63). Blake (9"75) en Gatlin (9"79) veroverden het zilver en het brons.