• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kittel wint rit, Boonen leidt in Eneco Tour

  Marcel Kittel heeft een tweede ritzege behaald in de Eneco Tour. De Duitser was in Bergen-op-Zoom de snelste van het peloton. Tom Boonen is de nieuwe leider.

  Frederik Veuchelen deed een gooi naar de prijs van de strijdlust. Hij reed bijna de hele rit op kop met vijf kompanen (waarbij ook de Belg Dockx) en probeerde het in de slotfase nog solo.

  In het zog van Veuchelen pakte Boonen nog twee bonificatieseconden en dat leverde hem de leiding op. Ook in de eindsprint mengde Boonen zich. Vanaf de vierde plek zag hij dat er niets te doen was tegen de snelheid van Kittel.

  "Het was niet zo makkelijk als het leek", zegt de Duitser. "Onderweg heb ik afgezien, mijn benen deden pijn. Maar weer eens: ik wil mijn ploeg een dikke pluim geven. Hoe zij opnieuw voor mij gewerkt hebben, echt geweldig. Ik kan die jongens niet genoeg bedanken voor hun arbeid."

  "Op een kleine kilometer van de streep lag ik nog in vijftiende positie. Maar Veelers en Degenkolb zetten me perfect af, waardoor ik laat kon beginnen te sprinten. Hun werk is echt magisch."

  Boonen: "Nu leiderstrui pakken was niet de bedoeling"

  Tom Boonen neemt de leiderstrui over van Jens Keukeleire. "Het was niet echt nodig, maar het is wel mooi meegenomen", reageert de Belgische kampioen.

  "Toen die bonificatiesprint in zicht kwam, zaten we vooraan en vroeg Kwiatkowski wat we zouden doen. Uiteindelijk hebben we gesprint, al was het niet de bedoeling om die trui nu al te pakken, want nu moeten we vrijdag werken."

  "Ik heb me hier eigenlijk nog geen enkele dag echt goed gevoeld. Maar ik ben in vorm en hoop zaterdag in de tijdrit in de top 10 te geraken. Daarna kijk ik uit naar de slotrit in Geraardsbergen."