• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jacques Borlée: "Sleutelen aan opstelling"

  Jacques Borlée heeft heel wat kopzorgen voor de finale van de 4x400 meter.

  Jacques Borlée, de coach van de 4x400 meter, was niet gelukkig met de prestatie van zijn team. "We zitten duidelijk met een probleem." De broers Jonathan en Kevin Borlée focusten op het positieve: "We hebben nog nooit een grote finale gemist."

  De Belgen moesten tot na reeks twee wachten om te weten of ze erbij zouden zijn. "Maar het is met de zesde tijd toch niet zo nipt", vindt Nils Duerinck. "We dachten dat reeks twee een pak sterker was, maar blijkbaar was die van ons toch ook redelijk snel."

  "Het was een harde wedstrijd", zegt Jonathan Borlée. "Het was echt vechten voor je plaats. Er zijn er zelfs enkelen gevallen. Gelukkig heb ik die valpartij kunnen ontwijken en gaan we naar de finale."

  "Dat is het belangrijkste. We hebben niets meer te verliezen. Sinds het project van de 4x400 is gestart, hebben we nog nooit een grote finale gemist. Daar mogen we fier op zijn."

  Broer Kevin Borlée is realistisch. "Maar met een goeie strategie is misschien iets mogelijk. We moeten erin geloven."

  "Of ik vermoeid ben na de individuele 400 meter? Het zit wel wat in mijn benen, ja. De opwarming verliep niet optimaal vanochtend. Maar deze namiddag plan ik een lange siësta. Ik zal klaar zijn."

  Coach Jacques Borlée was hard. "Jonathan en Kevin hebben als gekken moeten lopen. We zullen moeten sleutelen voor de finale. Jonathan of Kevin zal als eerste lopen, de andere als laatste. Of Duerinck eruit gaat? Daar kan ik niks over zeggen. Maar het is duidelijk dat we een probleem hebben."

  Tijden van de Belgen

  • Nils Duerinck - 47"1
  • Jonathan Borlée - 44"1
  • Antoine Gillet - 46"1
  • Kevin Borlée - 44"2