• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ierse voetbalinternational wint boksgoud

  Katie Taylor torste de hoop van een hele natie. Ze ontgoochelde niet.

  Ierland heeft een eerste gouden medaille op de Spelen mogen vieren sinds 1996. Katie Taylor maakte haar favorietenrol bij de lichtgewichten waar. Opvallend: Taylor is naast een begenadigd boksster ook lid van de Ierse nationale voetbalploeg.

  Katie Taylor was de grote favoriete in de categorie tot 60 kilogram. Ze werd al vier keer wereld- en vijf keer Europees kampioene bij de lichtgewichten. Opmerkelijk is dat ze ook lid is van de Ierse nationale voetbalploeg. De veelzijdige sportvrouw kreeg het voorrecht om de Ierse vlag te dragen tijdens de openingsceremonie in Londen.

  Taylor had geen problemen met de favorietenrol. In de halve finales maakte ze brandhout van de de Tadzjiekse Tsjorieva: 17-9. In de finale kreeg ze wat meer weerwerk van de Russische Sofia Otsjigava. De jury koos toch de kant van Taylor: 10-8.

  Voor Ierland is het de eerste gouden medaille op de Spelen sinds zwemster Michelle Smith in 1996 indruk maakte met drie keer goud. Een prestatie met een dopingrandje, want Smith werd later ook zwaar gestraft.

  Ierland had voor dit goud nog maar één medaille gewonnen op deze Spelen. Cian O'Connor ging met het brons aan de haal in de jumpingcompetitie.