• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Colin Batch: "Stiekem gehoopt op top vier"

  Batch: "België behoort nu tot de top 8 van de wereld"

  Overmorgen spelen de Red Lions hun match voor de vijfde of zesde plaats. Bondscoach Colin Batch heeft er vertrouwen in, maar hoopte stiekem op een plaats in de top vier. "In Rio zullen we op de afspraak zijn."

  Met een vijfde of zesde plaats doen de Red Lions al zeker beter dan hun negende plaats in 2008 in Peking. Voor Colin Batch mocht het wat meer zijn. "Het hing van enkele details af. Het verschil met de toplanden is miniem."

  In Peking verloren de Belgen nog van Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea, nu haalden ze vier op zes tegen hen. "We blijven progressie boeken en sluipen dichter bij de top. In Rio zullen we op de afspraak zijn voor een plaats bij de eerste vier", zegt de Australische bondscoach.

  De tegenstander zaterdag is Spanje. "Ik heb er vertrouwen in. We kennen ze heel goed en hebben er al meerdere keren van gewonnen in de laatste twee jaar. Voor de zekerheid trainden we ook op shoot-outs."

  Goede herinneringen aan Spanje

  Vorig jaar in augustus wonnen de Belgische hockeymannen nog van Spanje op het EK en pakten zo hun ticket voor de Olympische Spelen. In hun laatste groepswedstrijd bogen de Belgen een 0-2 achterstand om in een 3-2-overwinning. Toen maakten Luycx, Boon en Dekeyser de doelpunten voor de Red Lions. Zij zijn er zaterdag weer bij.