• home
 • video
 • pas verschenen

  BMX'er Dubois strandt in de kwartfinales

  Arnaud Dubois haalde de halve finales niet.

  Voor Arnaud Dubois zitten de Spelen erop. De Belg eindigde in zijn kwartfinale op de zesde plaats en strandde op amper drie punten van de halve finales.

  In elk van de vier kwartfinales moesten de deelnemers drie runs rijden. Wie daarna bij de beste twee stond, was rechtstreeks geplaatst voor de halve finales.

  Dubois begon goed aan zijn wedstrijd met de derde plaats in de eerste run, maar na een val in de tweede run was de top twee buiten bereik. Hij moest daarom met de overige renners in zijn reeks nog aan de bak in twee extra runs. Daarin vielen nog twee tickets voor de halve finales te rapen.

  Dubois kwam evenwel twee keer niet verder dan de derde plaats en was uiteindelijk als zesde van acht deelnemers in zijn reeks uitgeschakeld. De BMX'er kwam amper drie punten te kort om de halve finales te halen.

  Dubois: "Zonder val ziet het er anders uit"

  Arnaud Dubois besefte dat zijn laatste plaats in de tweede run hem de kwalificatie kostte. "Als ik niet val in die tweede run, dan had het er anders uit kunnen zien. Met bijvoorbeeld een vierde plaats was alles veel beter geweest. Uiteindelijk kom ik immers slechts drie punten te kort", zegt Dubois.

  De BMX'er slaagde er in de laatste runs op het einde niet meer in om op te schuiven. "Het was moeilijk om in te halen. Het ging al bijzonder snel en dan is het lastig om nog meer snelheid te maken."

  "In het eerste stuk moet ik nog onderdoen voor de echte toppers. Daarin wordt het verschil gemaakt. Mijn start is al veel verbeterd, maar we moeten nog veel werken."

  Dubois kijkt als eerste Belgische BMX'er op de Spelen tevreden terug op zijn deelname. "Het was geweldig, ik ben heel blij dat ik hier ben. De focus lag volledig op mijn competitie, maar nu ga ik de laatste dagen nog wat proberen mee te pikken van de Spelen. Ik hoop dat ik er in Rio ook weer bij ben."