• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Amerikaan loopt 4x400m met gebroken been

  Manteo Mitchell: "Ik kon de jongens niet in de steek laten."

  Dat de Verenigde Staten in de finale van de 4x400 meter staan, hebben ze voor een groot deel aan Manteo Mitchell te danken. Hij liep door, ondanks een gebroken been. "Iedereen zou in mijn situatie doorgelopen hebben."

  De Verenigde Staten domineren de 4x400 meter al enkele jaren, maar in de reeksen hadden ze toch niet veel overschot. Dat kwam vooral door een "matig" optreden van Manteo Mitchell. De startloper van de VS heeft echter een goed excuus.

  Na 200 meter voelde Mitchell plots iets kraken in zijn been. "Ik heb een oerschreeuw uitgebracht, maar door het gejoel van het publiek kon je dat niet horen."

  Een onderzoek in het ziekenhuis bracht aan het licht dat Mitchell zijn linkerkuitbeen gebroken heeft. hij werkte zijn rondje toch nog af in een meer dan respectabele 46"1.

  "Toen ik de uitgestoken hand van Josh Mance zag, wist ik dat ik moest voortlopen. Dat hielp me erdoor. Ik wou de drie andere jongens niet in de steek laten. Het deed wel heel veel pijn, maar iedereen zou hetzelfde gedaan hebben."

  Mitchell kreeg al felicitaties voor zijn moed van niemand minder dan Usain Bolt. "Hij kwam naar me toe om een praatje te slaan over mijn race. Hij was erg trots. Dat doet deugd."