• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ik verwacht meeste spektakel in Spanje-Rusland"

  Kevin Durant: één van de grote sterren bij de Verenigde Staten.

  Het basketbaltoernooi gaat stilaan de slotfase in. Sinds gisterenavond zijn de halve finales bekend. Daarin neemt de VS het op tegen Argentinië en staat Spanje tegenover Rusland. Tomas Van den Spiegel, speler bij Oostende, blikt vooruit.

  Van den Spiegel bekeek de kwartfinales van nabij. Hij zag Argentinië, de olympische kampioen van 2004, goed spelen tegen Brazilië. "Maar tegen de VS wordt het moeilijk, al zijn de Argentijnen zeker niet kansloos."

  "In een onderlinge oefenwedstrijd een week voor de Spelen verloren ze met slechts vier punten verschil. De Argentijnen zijn tactisch goed voorbereid en geven niet snel op."

  "De ploeg van de VS is in de breedte zeer sterk. Ze hebben twaalf evenwaardige spelers waardoor ze zich geen zorgen hoeven te maken over eventuele vermoeidheid."

  "Kevin Durant springt eruit op het vlak van talent. Die jongen is 2,10m en speelt als een guard. Als we spreken over atletisch vermogen, is LeBron James de Usain Bolt van het basketbal."

  "Als de logica gerespecteerd wordt, zal de VS zich plaatsen voor de finale. Ik verwacht meer spektakel in de halve finale tussen Spanje en Rusland."

  "Russen zijn te duchten tegenstander"

  Spanje was voor Van den Spiegel één van de favorieten maar het verloopt voorlopig wat stroef in Londen. "Ze hebben nog geen goed basketbal gespeeld. Maar op papier hebben ze na de VS veruit de beste ploeg."

  "Het is een generatie die sinds 2006 al op elk kampioenschap medailles pakt. De broers Gasol (foto) staan garant voor zeer veel ervaring. Dus ondanks het verlies tegen Rusland in de poules, zie ik Spanje toch de finale te halen."

  "Het stroeve spel kan verklaard worden door de blessures van enkele sleutelfiguren. Bovendien zitten ze al een jaar of zes met dezelfde coach (Sergio Scariolo). Ik denk dat ze er wat op uitgekeken zijn."

  "De Russen hebben een jong team aangevuld met enkele ervaren spelers. Ze zijn een te duchten tegenstander voor Spanje, dat weten we al uit de groepsfase. Hun Amerikaanse coach, David Blatt, heeft het allemaal zeer goed onder controle."