• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Hoecke naar huis gestuurd na dronken nacht

  Baanwielrenner Gijs Van Hoecke heeft geen memorabele Olympische Spelen achter de rug. Hij werd 15e in het omnium en spoelde de ontgoocheling afgelopen nacht door in een Londense discotheek. Het BOIC stuurt hem stante pede naar huis.

  Gijs Van Hoecke (20) nam deel aan zijn eerste Olympische Spelen, in het omnium. Hij eindigde 15e na een anonieme wedstrijd. "Ik had hier veel meer van verwacht", zei hij zondagavond na afloop.

  Om de ontgoocheling door te spoelen dook Van Hoecke het Londense nachtleven in. Na een feestje in de Mahiki was Van Hoecke uitgeteld. Enkele teammaats moesten hem ondersteunen op weg naar de taxi.

  Het Belgisch Olympisch Comité is niet opgezet met de escapade van Gijs Van Hoecke. "Het BOIC en de Belgische Wielrijdersbond betreuren dit voorval, dat gelukkig geen negatieve invloed had op het leven in het olympisch dorp en op de rust van de atleten in competitie", luidt het in een persbericht.

  "Toch werd na overleg met de Team Leader van de Belgische wielrennersploeg beslist de betrokken atleet stante pede naar huis te sturen."

  Van Hoecke: "Dit had nooit mogen gebeuren"

  Gijs Van Hoecke heeft spijt dat hij zich zo heeft laten gaan. "Ik vind het jammer wat er gebeurd is. Dit had nooit mogen gebeuren", zegt hij aan de RTBF.

  "Ik vind wel dat je na twee jaar hard werken even de riem er mag afgooien. Het was beter geweest als ik dit niet hier had gedaan, niet in Londen. Het was niet het juiste moment. Het was wel buiten het olympisch dorp, dus ik heb niemand gestoord. De andere atleten hebben er niks van gemerkt."

  "De teamleiders waren natuurlijk niet blij toen ze de foto's in de pers zagen verschijnen. Ik heb het wielrennen geen dienst bewezen, niet met mijn prestaties en niet mijn gedrag. Als ik gestraft word, dan zal ik dat aanvaarden."