• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rogge: "Al bij al zijn het zeer goede Spelen"

  Jacques Rogge is tevreden over de laatste Spelen onder zijn bewind.

  Met nog amper vier dagen voor de boeg maakt de afscheidnemende IOC-voorzitter Jacques Rogge een eerste balans op van de Spelen in Londen. "Dit waren al bij al erg goede Spelen, ik ben een zeer gelukkig man", zegt Rogge.

  Rogge heeft zich ook bij deze Spelen weer onder de atleten begeven om de olympische sfeer op te snuiven. "Ik heb al met veel atleten gepraat en heb zo vaak als mogelijk in het olympisch dorp verbleven. Iedereen is er extatisch over de omstandigheden", zegt Rogge.

  "Alle federaties zijn erg opgetogen over de stadions en ook de kijkcijfers zijn uitstekend. Dat is erg belangrijk voor de promotie van de sport."

  Rogge is blij dat de Britten het in eigen land zo goed doen. "Het succes van het organiserende land is altijd erg belangrijk voor de sfeer bij het grote publiek. Groot-Brittannië staat nu derde in de medaillestand en de Britse fans zijn echt ongelofelijk."

  "Al bij al zijn dit dus erg goede Spelen, ik ben een gelukkig man. Voor het einde van de Spelen zal ik alle 26 sporten bezocht hebben. Ik zit aan 22, nog 4 te doen dus."