• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lions verliezen nipt, maar tanken vertrouwen

  Sam Van Rossom (archieffoto) was topschutter bij de Lions met 17 punten.

  De Belgian Lions zijn er net niet in geslaagd om hun oefencampagne op de EK-voorrronde zonder nederlaag af te sluiten. In en tegen topland Israël konden ze net niet stunten en verloren ze met 61-59. Volgende week start hun kwalificatiecampagne.

  Op het internationaal toernooi van Tel Aviv speelde België tegen gastland Israël. Bij de rust stond er 33-24 op het bord en de Lions maakten er nog een thriller van. Ze leidden met 58-59 tegen het topland, maar het liep nog mis. Van Rossom was de Belgische topscorer met 17 punten, De Zeeuw maakte er 11.

  Met negen zeges in tien oefenduels kan het team van bondscoach Eddy Casteels de EK-kwalificatie met vertrouwen aanvatten. Die start op 15 augustus in Polen.
   

  Israël-België: 61-59 (Rust 33-24)

  Kwart: 19-10, 14-14, 11-16, 17-19