• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hongarije wint handbalthriller

  Nandor Fazekas stopte 14 seconden voor het einde een cruciale strafworp.

  De Hongaarse handballers hebben zich geplaatst voor de halve finales. Ze dwongen op 2 seconden van het einde verlengingen af tegen IJsland en wonnen uiteindelijk met 34-33.

  IJsland was vier jaar geleden in Peking nog goed voor het zilver. De Hongaren waren er toen niet bij. Dit toernooi zullen ze niet zo snel vergeten.

  De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Op twee minuten van het einde kwam IJsland op een 27-26 voorsprong. Op 14 seconden van het einde kregen de vice-olympische kampioenen ook nog een strafworp. De Hongaarse doelman Nandor Fazekas toonde zich de meerdere van Snorri Gudjonsson en haalde de bal uit de linkerbovenhoek.

  De Hongaren lanceerden de tegenaanval en op drie seconden van het einde maakten ze de gelijkmaker voor 27-27. In de verlengingen haalde Hongarije het uiteindelijk met 34-33.

  Topscorer bij de Hongaren was Laszlo Nagy met negen treffers. "Het geluk was aan onze zijde vandaag, dat is zo. Maar we hebben een uitstekende doelman die strafworpen kan stoppen en dat ook deed", zegt Nagy.

  Ploegmaat Barna Putic was het daarmee eens. "Je weet dat het nooit voorbij is als je iemand als Nandor in het doel hebt staan", zegt Putic.

  Titelverdediger Frankrijk wankelt tegen Spanje

  Ook titelverdediger Frankrijk had het niet onder de markt met een stug Spanje, dat 7-2 uitliep. Bovendien konden de Spanjaarden rekenen op een uitstekende keeper. In een spannende tweede helft ging Spanje toch door de knieën. Frankrijk scoorde zes keer op rij en ging zo van 17-14 achter naar 20-17 voor. Spanje drong nog aan, maar de Fransen haalden het met 23-22.