• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Veranderingspijnen door verjonging"

  De Witte wil de prijs voor het investeren in de jeugd graag betalen.

  Gent kreeg zondag in de competitie een flinke tik tegen Waregem. Voor Ivan De Witte is de competitie op dit moment echter minder belangrijk dan Europa. Ondanks de verjonging wil Gent morgen doorstoten. "We moeten ons kwalificeren."

  Op Europees vlak is het voor AA Gent-voorzitter De Witte duidelijk. "Voor de coach en de groep is er weinig onderhandelingsruimte. We moeten ons kwalificeren tegen Videoton. We moeten op zijn minst kunnen zeggen dat we de zege verdienden", klinkt hij ferm.

  In de eigen competitie legt hij de lat in de eerste maanden wat lager. "We kozen voor een vernieuwde kern. Er moet een zekere rotatie zijjn. Anders krijg je vastgeroeste gewoontes. Daarom kozen we bewust voor jongeren als Van Der Bruggen, Conte en Raman."

  "Uiteraard zorgt deze ingreep voor veranderingspijnen", zegt hij in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. "De prijs voor het investeren in de jeugd willen we graag betalen."

  Ivan De Witte wil echter niet voor naïef versleten worden. "Met Remacle, Gecov en Cendros deden we gerichte aankopen en er komen nog één à twee versterkingen bij."

  De competitie biedt volgens De Witte een zekere inlooptijd en daar wil hij van profiteren. "In het begin gaan we het mogelijk lastig krijgen, Maar nadien kunnen we dat nog recuperen. Tegen de play-offs moeten we er staan. Het is de bedoeling om via de top 4 Europa te halen."