• home
 • video
 • pas verschenen

  China verovert al het tafeltennisgoud

  Olympisch kampioen Zhang Jike hielp China aan de titel in de landencompetitie.

  De Chinese mannen hebben de landencompetitie in het tafeltennis gewonnen. Zuid-Korea werd eenvoudig aan de kant gezet. Daarmee bezorgden ze China het vierde goud in vier competities.

  Ma Long kwam niet in actie in het enkeltoernooi tijdens deze Spelen, maar hij bracht China wel meteen op een 1-0 voorsprong in de finale van de landenwedstrijd. Hij won met 3-1 van Ryu Seung-Min, de olympische kampioen van 2004.

  In de tweede enkelpartij had Zhang Jike het best lastig met Joo Sae-Hyuk, de hoogstgeplaatste Koreaan. Zhang, de kersverse olympische kampioen in het enkelspel haalde het uiteindelijk wel met 3-1.

  In het dubbelspel verzekerden Zhang Jike en Wang Hao, goud en zilver in het enkelspel, de Chinezen van de olympische titel. Ze versloegen Oh Sang-Eun en Ryu Seung-Min eenvoudig met 3-0.

  Met die overwinning pakken de Chinezen net als vier jaar geleden alle gouden medailles in het tafeltennistoernooi. In het enkelspel ging ook het zilver twee keer naar China.

  De tafeltennissers doen daarmee even goed als de badmintonners uit China, die eerder tijdens deze Spelen ook met al het goud aan de haal gingen.

  Het brons in de landencompetitie was voor Duitsland. Dimitrij Ovtcharov, Timo Boll en Bastian Steger versloegen Hongkong met 3-1.