• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bright: "Westerlo trok zich niets van mij aan"

  Bright wil niks meer te maken hebben met Westerlo.

  Eind juli tekende Edomwonyi Bright een contract bij RC Genk. Maandag bliezen ze de transfer af omdat de bond de speler toewees aan Westerlo. De Nigeriaan reageert ontgoocheld. "Ik weet niet wat Westerlo bezielt."

  Edomwonyi Bright is fel ontgoocheld na zijn mislukte transfer. De 18-jarige Nigeriaan tekende in juli voor drie jaar in Genk. Maar dat verbrak zijn contract, nadat Westerlo - waar hij bij de beloften zat - via een academie in Nigeria gezwaaid had met een verbintenis.

  "Ik weet niet wat Westerlo bezielt", zegt Bright in Gazet van Antwerpen. "Ik heb helemaal geen contract bij hen. Ook voor de academie in Nigeria heb ik niet getekend. Ik tekende nergens, alleen in Genk. En dat is verbroken. Een ramp."

  "Ik heb wel eens een document voor een werkvergunning moeten ondertekenen. Hebben ze die handtekening gebruikt?"

  Met Westerlo wil Bright niks meer te maken hebben. "Mijn advocaat zal met hen contact opnemen en dit oplossen."

  "En ik ga niet meer voor Westerlo voetballen. Ik zat goed bij Genk, dan ga ik niet naar tweede klasse. Westerlo trok zich trouwens nooit iets van mij aan. Het stelde me tot de laatste match als tester op."

  De spits spreekt straffe taal. "Het is niet fair wat Westerlo en de academie allemaal doen. Ze hebben misbruik van mij gemaakt en mij als een slaaf behandeld. Ik zou graag terugkeren naar Genk. Ik kan tekenen waar ik wil, ik ben een vrije speler."

  Westerlo: "Hij is een speler van onze club"

  Westerlo heeft zelf dan weer duidelijk gemaakt dat het Bright binnenkort weer op de trainingen verwacht. "We willen hem nog enkele dagen laten bekomen van alle drukte en hopen hem dan snel terug te mogen verwelkomen", klinkt het.

  "We bevestigen dat Bright officieel een speler van onze club is. Hij is ook de eerste die er via de Westerlo Football Academy in Nigeria in geslaagd is een contract bij onze club te bemachtigen."

  "Bright leerde de afgelopen jaren het warme karakter van Westerlo kennen. Hij was hier ook steeds tevreden over de omstandigheden en doorgroeimogelijkheden."